DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål) Choose language: DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål)

Elektroforzinkning

Elektroforzinkning med efterfølgende chromatering/passivering er først og fremmest korrosionsbeskyttelse. Valg af chromat/passiveringstype afhænger af ønsket udseende og holdbarhed. Typisk lagtykkelse fra 5 til 20 µ.

Overfladen kan efterbehandles med lak, sealer eller et friktionsnedsættende middel. Chromatiseringen indeholder chrom 6, mens passiveringen er chrom 6 fri. 

El-forzinkning bruges bl.a. inden for byggeindustrien, landbruget, maskinindustrien, bilindustrien, møbelindustrien og elektronikindustrien. 

Før el-galvaniseringen gennemgår metal emnerne en forbehandling. Dette er en  sur og alkalisk proces, hvis formål er at rense metalemnerne for olie, fedt, rust med videre. Efter forbehandlingen starter så el-galvaniseringsprocessen.                         
El-galvaniseringen udføres ved en såkaldt svag sur zinkproces, hvor der med strøm pålægges et passende zinklag, defineret af kunden. Zink-laget er typisk 12-16 µm. El-galvaniseringen efterfølges altid med et tyndt lag (0,1 – 0,3 µm) kromat-passivering. Passiveringen udføres som gul- eller blåkromat og er med til at forbedre de korrosionsmæssige egenskaber.

Fornikling er en af de almindeligste overfladebehandlingsmetoder, når man ønsker at kombinere en korrosionsbeskyttelse med god overfladefinish.

Forniklingen efterfølges normalt af et tyndt kromlag (ca. 0,5 µm) for at bevare og forstærke glansen på emnet samt for at forbedre korrosionsbeskyttelsen. 

Fornikling kan anvendes som overfladebehandling på de fleste metaller, som f.eks. stål, støbejern, kobber og kobberbaserede legeringer og endog i mindre omfang på aluminiumlegeringer.

Fakta:
Elgalvanisering benyttes primært til udendørs konstruktioner.

Hosta Industries A/S benytter landets bedste virkomsheder til elgalvanisering for vore kunder.

Stålspecialist i fremgang er åben over for købs- og salgsdialog

En stigende brug af robotter har været med til at øge effektiviteten hos Hosta Industries, som samtidig sælger mere til kunder i ind- og udland. Med en stigende efterspørgsel og en større grad af automatisering har grundstenene været lagt til vækst for Hosta Industries i det seneste regnskabsår. I regnskabsperioden, som løb frem til udgangen af juni, steg selskabets overskud med 67 pct. til 6,0 mio. kr. efter skat. Det var et af de bedste resultater nogensinde for den mere end 40 år gamle familieejede virksomhed.

 

Læs mere

Kontakt

Hosta Industries A/S 

Gørtlervej 1
DK-9320 Hjallerup

Tlf. +45 9828 1677
hosta@hosta.dk

Find kontaktperson