Hosta Industries køber fabrik

17-02-2017

“Hosta-ejerne har tidligere været i dialog med naboen for et par år siden om et køb af fabrik, men dengang kunne de ikke nå til enighed. Derfor endte underleverandøren med at købe grunden mellem de to fabrikker i stedet for.”
Sådan fortælles der i Jernindustriens nyhedsbrev skrevet af Dan S. Frandsen, 17 februar 2017. Læs nyhedsbrevet herunder:

Fabriksudvidelse er til gengæld skrottet.
Gravemaskinerne var gået i jorden, da ejeren af nabofabrikken ringede. Og så blev en fabriksudvidelse hos Hosta Industries på 1.200 kvadratmeter i stedet til købet af nabofabrikken på 2.300 kvadratmeter.

– Vi havde fået byggetilladelsen hjem og havde gravet de første par huller i jorden, da ejeren ringede og sagde, at han gerne ville sælge, fordi han havde besluttet sig for at lukke produktionen, siger administrerende direktør hos Hosta Industries, Christian Mosevang, der ejer underleverandøren sammen med sin bror Søren Mosevang.

Hosta-ejerne har tidligere været i dialog med naboen for et par år siden om et køb, men dengang kunne de ikke nå til enighed. Derfor endte underleverandøren med at købe grunden mellem de to fabrikker i stedet for.

Fabrikken har tidligere været skurvognsfabrik med produktion af pavilloner. Produktionen gør, at fabrikken er indrettet ideelt med brede haller, der har højt til loftet.

– Der er krandækning i alle hallerne. Det er perfekte bygninger, der er meget fremtidssikrede, uddyber Christian Mosevang om investeringen, der har en pris på 10 mio. kr., og derved er dobbelt så dyr som den planlagte fabriksudvidelse.

Strategien fremskyndes
I første omgang skal montage og lager flyttes ind i de nye 2.300 kvadratmeter. Men de nye rammer giver mulighed for at producere større emner, end underleverandøren kan i dag.

– Der er en overkapacitet af kvadratmeter lige nu. Det presser os lidt i forhold til nogle af de planer, som vi har i vores strategi, som skal fremrykkes. Så skal vi stille og roligt i gang med nogle andre forretningsområder for at udnytte pladsen, fortæller direktøren, der nu skal ud at afsøge markederne.

– Hvad der reelt er af potentiale, ved vi ikke endnu, siger han.

 

 

http://www.jernindustri.dk/article/view/314340/hosta_kober_fabrik