Vækst-ivrige Hosta genfinder indtjeningsniveau

14/09-2017

“Bundlinjen får et nøk opad hos nordjyske Hosta Industries. Det sker efter et 2015/16-regnskabsår med store investeringer i maskiner og medarbejdere. Nu begynder investeringerne at give afkast.”
Sådan fortælles der i Jernindustriens nyhedsbrev skrevet af Dan S. Frandsen, 6. september 2017. Læs nyhedsbrevet herunder:

 

Bundlinjen får et nøk opad hos nordjyske Hosta Industries. Det sker efter et 2015/16-regnskabsår med store investeringer i maskiner og medarbejdere. Nu begynder investeringerne at give afkast.

Omsætningen stiger med ti procent i 2016/17-regnskabet, oplyser administrerende direktør Christian Mosevang, Hosta Industries. Og netop væksten er i øjeblikket højere prioriteret end bundlinjen hos virksomheden med knap 80 ansatte.

– Når man laver så mange investeringer i både maskiner og medarbejdere, så er det ikke noget, som man skal regne med kan ses på bundlinjen de første fire-fem år. Det er et langt sejt træk med nye markeder og nye kundesammensætninger, og det er en investering i fremtiden, siger direktøren.

Han medgiver også, at der med de tiltag, som sker i produktionen, på sigt også gerne skal tjenes flere penge.

Nye kunder i samme segmenter
Den nordjyske virksomhed har relativt kort til Norge, og det er også hos norske kunder og på hjemmemarkedet, at underleverandøren finder det øgede salg.

– Det er primært nye kunder og i de samme segmenter, som vi plejer at arbejde inden for – altså rehab, møbelindustrien og lager- og logistik, fortæller Christian Mosevang, der ejer virksomheden sammen med sin bror Søren Mosevang, der er salgsdirektør.

Udsigterne siger, at væksten varer ved. I det kommende regnskabsår har Hosta Industries budgetteret med mere vækst på syv procent i omsætningen.

Tredoblet omsætningen på ti år
Vokseværket har faktisk stået på siden 2006, og Hjallerup-virksomheden har tredoblet omsætningen på de seneste ti år.

– Vi har ambitioner om en fortsat vækst i omsætning og indtjening. Vi driver det som en vækstvirksomhed, men ikke fordi, at vi skal sælge. Vi driver det som noget, der skal leve i mange år, siger direktøren.

https://www.jernindustri.dk/article/view/552947/vaekstivrige_hosta_genfinder_indtjeningsniveau