DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål) Choose language: DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål)

Pulverlakering

Pulverprocessen fandt sin plads i industriel overfladebehandling i midten af sidste århundrede med ståsted i termoplastiske bindemidler. 

Pulverteknologien udviklede sig hurtigt hen imod termohærdende pulvere, som åbner mulighed for en række overflademæssige fordele og dermed en langt bredere industriel anvendelse. I dag betragtes overfladebehandling med pulver som enestående i en lang række applikationer og som et konkurrencedygtigt alternativ til emner, hvor der stilles særlige krav til f.eks. slag- og ridsefasthed eller korrosionsbeskyttelse.

Pulverlakering er en industriel proces til overfladebearbejdning af metaloverflader, som skal farves eller beskyttes mod det omgivende miljø/klima. Pulverlakering er en proces, hvor et emne, efter en passende rengøring eller kemisk forbehandling, belægges med et termohærdende lag af pulver af f.eks. polyester eller epoxy. Emnet med pulver anbringes i en ovn, hvor pulveret flyder sammen og danner en sammenhængende beskyttelse af emnet. Valg af forbehandling og type af pulver(e) vil give emnet forskellige overflademæssige kvaliteter. 

Blandt de væsentlige skal nævnes:  

 • meget høj korrosions-stabilitet;
 • ridse- og slagfaste overflader;
 • graffiti-resistente overflader;
 • frit farvevalg inden for gængse farveskalaer med et bredt udvalg af glans;
 • struktur og hammereffekter;
 • fremragende vejrbestandighed blandt de lysægte pulvertyper;
 • emner er efter afkøling direkte klar til brug.

Fordelene for brugeren er indlysende, når processen sammenlignes med konventionelle overfladebehandlinger såsom varmgalvanisering eller vådmaling med organiske opløsningsmidler og de kendte vanskeligheder med påføring af maling i traditionel forstand. 

Processen foregår i et kontrolleret miljø på fabrik og resultatet er konsistent af høj kvalitet.

Prisen for pulverbelægning er som hovedregel konkurrencedygtig, når alternativerne til pulver sammenlignes under tilsvarende krav til kvalitet, finish og holdbarhed.

Overfladebehandling med pulver giver det færdige emne en lang række fordele, som samlet set gør processen til en attraktiv beskyttelse af stål og aluminium. Disse er som følger: 

 • fremragende vejrbestandighed;
 • høj kvalitet slag- og ridsefast overflade;
 • stor belægningselasticitet;
 • modstandsdygtig overfor kemiske, mekaniske og korrosive påvirkninger.

Disse fordele, som opnås ved belægning af metalemner, gør pulverteknologien til et attraktivt valg, der hvor der kræves en optimal teknisk, økonomisk og kvalitetsmæssig god løsning for overfladefinish.

Forudsætningen for en elektrostatisk pulverpålægning er, at emnet er elektrisk ledende, og at det kan tåle en tur i hærdeovn, hvor temperaturen holdes på mellem 180° og 200°. Herudover sætter kun fantasien og ovnens størrelse grænser for opgaverne. Disse er nogle få eksempler:

kabinetter og tyndpladekomponenter;

 • bygningskomponenter;
 • komponenter til truck;
 • smede- og maskinopgaver

Fakta:
Når De skal have pulverlakeret Deres emner, bestemmer De selv farven. Der er tale om RAL farver.

Slidstærk overflade med flot finish.

Hosta Industries A/S benytter landets bedste virkomsheder til pulverlakering for vore kunder.

Stålspecialist i fremgang er åben over for købs- og salgsdialog

En stigende brug af robotter har været med til at øge effektiviteten hos Hosta Industries, som samtidig sælger mere til kunder i ind- og udland. Med en stigende efterspørgsel og en større grad af automatisering har grundstenene været lagt til vækst for Hosta Industries i det seneste regnskabsår. I regnskabsperioden, som løb frem til udgangen af juni, steg selskabets overskud med 67 pct. til 6,0 mio. kr. efter skat. Det var et af de bedste resultater nogensinde for den mere end 40 år gamle familieejede virksomhed.

 

Læs mere

Kontakt

Hosta Industries A/S 

Gørtlervej 1
DK-9320 Hjallerup

Tlf. +45 9828 1677
hosta@hosta.dk

Find kontaktperson