da
Kontakt

Svejsning i rustfrit stål

Ud over at være specialister i sort stål, har Hosta Industries også indrettet en afdeling, der udelukkende fokuserer på svejsning i rustfrit stål.

Vi sørger her for, at dine rustfrie emner behandles korrekt, og vi er i løbende kontakt med vores leverandører af rustfrit stål – så du får glæde af en optimeret proces. Når det kommer til rustfri svejsning forstår vi nemlig vigtigheden af en sikker svejsning. Vores medarbejdere har certifikat inden for de gængse svejsetyper, hvilket er med til at sikre en høj kvalitet.

Hos vores afdeling for svejsning i rustfrit stål er der mulighed for både MIG/MAG-svejsning, TIG-svejsning, boltsvejsning og punktsvejsning.

Læs mere om mulighederne herunder, eller kontakt en af vores kompetente medarbejdere for nærmere information.

Vi tilbyder i forbindelse med svejsning også svejsning i aluminium og sort stål.

MIG/MAG-svejsning er en forkortelse for Metal Inaktiv Gas- eller Metal Aktiv Gas-svejsning. Det vil sige, at det er beskyttelsesgassen, der bestemmer, om der er tale om MIG- eller MAG-svejsning. I daglig tale bliver processen ofte blot kaldet CO2-svejsning.

Ved MIG/MAG-svejsning skabes en lysbue mellem arbejdsstykket og det tilsatsmateriale, der kontinuerligt tilføres fra en trådrulle. Tilsatsmaterialet fungerer altså som en elektrode.

Valget af beskyttelsesgas er bestemt på baggrund af materialet, der svejses i, samt tilsatsmaterialet, der svejses med. Beskyttelsesgasforbruget ligger på 10-20 l/min. primært afhængigt af, hvilken bueform der svejses med (kortbue eller spraybue).

MIG/MAG-processen er den mest benyttede svejseproces, både når der er tale om manuel svejsning, automatiseret svejsning og robotsvejsning.

TIG-svejsning står for Tungsten Inert Gas, og anvendes typisk ved svejsning af tynde materialer.

TIG-svejsning giver en god kvalitet, da der dannes meget lidt eller slet ingen sprøjt ved svejsningen. TIG-svejsning kan både foretages i sort stål, rustfri stål og aluminium, så metoden er utrolig alsidig.

TIG-svejsningen giver et andet visuelt resultat, da svejsningen er mindre. TIG-svejsning giver mulighed for at smelte to emners materiale sammen uden tilsatsmateriale (svejsetråd). Selve svejseprocessen har ikke så stort et output som CO2-svejsning.

Boltsvejsning er en svejsemetode, der er udviklet udelukkende til påsvejsning af bolte og stag. Hosta Industries svejser fra M4 – M12.

Boltsvejsning kræver en boltsvejsemaskine og svejsebolte/stag. Med en ultrakort, stor strømimpuls smeltes en specielt tildannet spids på bolten mellem pladematerialet og bolten, og dermed svejses bolten fast. Boltsvejsning kræver ikke forlokning/laserskæring af hul eller andre tildannelser i emnet.

Punktsvejsning er en metode, der meget ofte anvendes i bilindustrien til at sammensvejse to plader, hvor fladerne ligger sammen. Svejseprocessen bruges også mange andre steder, og Hosta Industries svejser blandt andet dele til brændeovne med denne proces.

Der anvendes kobberelektroder, der kan være specielt udformet til opgaven. Elektroderne presses mod pladematerialet, og der tilføres en stor strømimpuls i kort tid. Det bevirker, at pladematerialet smeltes sammen. Metoden er blandt andet velegnet til materialer som aluzink, varmgalvaniseret stål og stålplader.

Bejdsning er også en mulighed, som Hosta Industries tilbyder. Vi anvender elektrotermisk rengøring, der rengør svejsningen med en kulfiberbørste tilsat væske. Ved hjælp af strøm fjerner børsten det sorte ved svejsningen uden at ridse emnet, og væsken skylles efterfølgende af. Anlægget kan efterfølgende polere svejsningerne, og man kan desuden mærke emnerne med tekst eller logo, alt efter behov.

Bejdsning foretager vi primært i samarbejde med nogle af Danmarks bedste virksomheder inden for bejdsning.

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77