DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål) Choose language: DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål)

Forchromning

Forchromning er en overfladebehandlingsproces, hvorved metalemner påføres en metallisk overfladebelægning af først nikkel og dernæst chrom. 

Belægningerne udfældes i vandige opløsninger (elektrolytter) af henholdsvis nikkel- eller chromsalte, idet  metalionerne reduceres til en metallisk belægning på emneoverfladen ved hjælp af en ydre strømkilde. 

Forchromning - eller dekorativ forchromning, som behandlingen undertiden også kaldes - er et belægningssystem, hvor nikkelbelægningen udgør langt størstedelen af lagtykkelsen. Chrombelægningen udfældes i meget beskeden lagtykkelse, normalt 0,3-1 μm, således at nikkelbelægningens overflade dækkes, og der opnås en lys, metalblank og dekorativ overflade.

Skal du have dine emner forchromet, så klarer vi også det.

 

Fakta:
Forchromning yder korrosionsbeskyttelse og gør samtidig emnets overflade blank og dekorativ. Typisk lagtykkelse fra 5 til 25 µ.

Anvendelse:
Forchromning anvendes bl.a. i møbelindustrien og elektronikindustrien. m.m.

Hosta Industries A/S benytter landets bedste virkomsheder til forchromning.

Hosta Industries køber fabrik

Gravemaskinerne var gået i jorden, da ejeren af nabofabrikken ringede og sagde, at han gerne ville sælge. Dermed blev en fabriksudvidelse hos Hosta Industries på 1.200 kvadratmeter i stedet til købet af nabofabrikken på 2.300 kvadratmeter.

 

Fabrikken har tidligere været skurvognsfabrik med produktion af pavilloner. Produktionen gør, at fabrikken er indrettet ideelt med brede haller, der har højt til loftet. 

 

Læs mere

Kontakt

Hosta Industries A/S 

Gørtlervej 1
DK-9320 Hjallerup

Tlf. +45 9828 1677
hosta@hosta.dk

Find kontaktperson