DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål) Choose language: DanskEnglish (British)SvenskaNorsk (bokmål)

Forchromning

Forchromning er en overfladebehandlingsproces, hvorved metalemner påføres en metallisk overfladebelægning af først nikkel og dernæst chrom. 

Belægningerne udfældes i vandige opløsninger (elektrolytter) af henholdsvis nikkel- eller chromsalte, idet  metalionerne reduceres til en metallisk belægning på emneoverfladen ved hjælp af en ydre strømkilde. 

Forchromning - eller dekorativ forchromning, som behandlingen undertiden også kaldes - er et belægningssystem, hvor nikkelbelægningen udgør langt størstedelen af lagtykkelsen. Chrombelægningen udfældes i meget beskeden lagtykkelse, normalt 0,3-1 μm, således at nikkelbelægningens overflade dækkes, og der opnås en lys, metalblank og dekorativ overflade.

Skal du have dine emner forchromet, så klarer vi også det.

 

Fakta:
Forchromning yder korrosionsbeskyttelse og gør samtidig emnets overflade blank og dekorativ. Typisk lagtykkelse fra 5 til 25 µ.

Anvendelse:
Forchromning anvendes bl.a. i møbelindustrien og elektronikindustrien. m.m.

Hosta Industries A/S benytter landets bedste virkomsheder til forchromning.

Stålspecialist i fremgang er åben over for købs- og salgsdialog

En stigende brug af robotter har været med til at øge effektiviteten hos Hosta Industries, som samtidig sælger mere til kunder i ind- og udland. Med en stigende efterspørgsel og en større grad af automatisering har grundstenene været lagt til vækst for Hosta Industries i det seneste regnskabsår. I regnskabsperioden, som løb frem til udgangen af juni, steg selskabets overskud med 67 pct. til 6,0 mio. kr. efter skat. Det var et af de bedste resultater nogensinde for den mere end 40 år gamle familieejede virksomhed.

 

Læs mere

Kontakt

Hosta Industries A/S 

Gørtlervej 1
DK-9320 Hjallerup

Tlf. +45 9828 1677
hosta@hosta.dk

Find kontaktperson